Logo InfoAbout

Tips voor de ultieme gaming ervaring.Waar moet je op letten bij een gaming stoel

Het aanbod van gaming stoelen word steeds groter en groter, hierdoor is het vaak niet meer te overzien waar je precies op moet letten bij het aanschaffen van een gaming stoel. Lees dan mijn tips waarop je moet letten bij het kopen van een gaming stoel. Hierdoor kun je nog meer gaan genieten van jouw gaming setup. Door een goede gaming voorkom je klachten zoals rugpijn en zere armen van het vele gamen.


Afbeelding header waar moet je op letten bij een gaming stoel

Mijn aanbevolen webwinkels

Hieronder staan mijn aangeraden webshops. U kunt hier een kijkje nemen voor uw optimale gaming setup.


Bol.com


Amazone.fr


gamepc.nl


Wehkamp.nl


1. Budget

Natuurlijk moet je als aller eerste gaan kijken naar het budget wat je hebt. Maar daarin tegen wil je ook de meest luxe, mooiste en beste. Tegenwoordig zijn er genoeg verschillende gaming stoelen, ook in prijs. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat een gaming stoel vaak jaren mee gaat en daardoor misschien beter net een beetje meer kan uitgeven.

Afbeelding tip 1 waar moet je op letten bij een gaming stoel

2. Comfort

Het belangrijkste van allemaal is natuurlijk de comfort van een gaming stoel. Vaak zit je lang achter elkaar op deze stoel dus een goed zittende stoel hoort daar zeker bij. Let daarom goed op of de gaming stoel wel echt lekker zit vaak kun je zit merken aan de materialen die gebruikt zijn. Kijk hierbij ook naar punt 4. Hier word duidelijk uitgelegd waar je op moet letten voor de ergonomie van de gaming stoel.

3. Uiterlijk

Het belangrijkste is natuurlijk dat de gaming stoel lekker zit. Een echte gaming stoel is daarom ook noodzakelijk. Je wilt daarvoor natuurlijk niet alleen voor comfort kiezen maar ook voor het uiterlijk van de gaming stoel. Je hebt tegenwoordig keuze in allerlei dingen bijvoorbeeld kleur, merk, sportief, nep of echt leer. De keuze is daardoor ook extra moeilijk lees dan ook goed deze tips door voordat je een gaming stoel wilt gaan aanschaffen.

Afbeelding tip 3 van waar moet je op letten bij een gaming stoel

4. Ergonomie

Het is heel belangrijk dat de gaming stoel een goede ergonomie heeft. Dit voorkomt klachten aan bijvoorbeeld je rug of armen. Hoe langer je op een stoel zit hoe beter de gaming stoel moet zijn. Vaak word er bij het product aangegeven wat de aangeraden zit duur is. Hieronder staan een aantal punten waarop je moet letten voor de ergonomie voor de gaming stoel.

- De zithoogte en diepte: let hierbij vooral op uw voeten deze moeten bij de grond kunnen komen en met je knie een hoek van 90 graden.
- De hoogte van de rugleuning: kijk hierbij goed of de rugleuning goed zit in de onderrug dit voorkomt latere rugklachten.
- De hoogte van de armleuningen: let hierbij op dat uw armen zo dicht mogelijk bij het lichaam zitten en een rechte hoek vormen.
- De Kantelkracht van de rugleuning: dit zorgt ervoor dat de onderrug goed ondersteund word zonder het te forceren.

5. Stevigheid

Vaak word een gaming stoel elke dag veel gebruikt. Let er dan ook goed op bij het kopen van een gaming stoel dat deze stevig is. De stoel moet vaak een groot deel van de dag een hoop gewicht dragen. Hierdoor kunnen sommige stoelen sneller minder stevig worden.

6. Kwaliteit

Er is een groot verschil tussen kwaliteit bij gaming stoelen. De goedkopen stoelen lijken vaak goed maar blijken achteraf bijvoorbeeld niet stevig of zitten niet goed na een tijdje. Vaak kun je dan ook beter kiezen voor een goede kwaliteit stoel (deze zijn vaak in prijs ook duurder). Deze stoelen kunnen vaak langer mee en zitten ook nog eens veel beter.

7. Instelbaarheid

Bij de meeste gaming stoelen van tegenwoordig kun je de stoel van hoogte veranderen. Het is belangrijk dat je van te voren de zithoogte bepaald. Hierbij moet je rekening houden met lichaamslengte, voeten op de grond, met je knie een hoek van 90 graden. Dit voorkomt klachten tijdens het gebruiken van de gaming stoel. Daarnaast kun je ook vaak nog de armleuningen stellen.

8. Past de gaming stoel onder jou bureau

Het klinkt misschien logisch om te denken dat elke gaming stoel wel onder jou bureau past, maar in werkelijkheid gebeurd het vaak dat een stoel niet past. Dit komt doordat er verschillende soorten hoogtes bestaan bij de gaming stoelen. Wanneer je aan het gamen bent moet je nog wel bij het bureau kunnen komen let er dus ook op of de gaming stoel niet te laag is. Dit leid namelijk vaak tot klachten aan je armen.

9. Maximale draagvermogen

Niet elke gaming stoel heeft het dezelfde maximale draagvermogen. Controleer dus voordat je een stoel gaat kopen wat het maximale draagvermogen is. Wanneer je de stoel overbelast is er een grote kans dat de stoel sneller kapot gaat.

Conclusie

Hieronder alles nog even op een rijtje. Dit lijstje kan je afvinken wanneer je deze allemaal kunt afvinken heb jij de perfecte gaming stoel gevonden.

#Tips
1Budget
2Comfort
3Uiterlijk
4Ergonomie
5Stevigheid
6Kwaliteit
7Instelbaarheid
8Past jou gaming stoel onder jou bureau
9Maximale draagvermogen

image accessoires

Beste gaming setup accessoires voor pc

Bekijk hier mijn tips voor de beste gaming setup accessoires.

Bekijk hier

image gaming monitoren

Let hier op bij het kopen van een gaming monitor

Bekijk hier mijn 5 tips voor de perfecte gaming monitor.

Bekijk hier

image accessoires

Foto overzetten van iPhone naar pc

Bekijk hier hoe je foto's kunt overzetten van iPhone naar pc.

Bekijk hier

image accessoires

10 tips voor de beste gaming setup

Bekijk hier mijn 10 tips voor de beste gaming setup.

Bekijk hier