Logo InfoAbout

Tips voor de ultieme gaming ervaring.Let hier op bij het kopen van een gaming monitor

Wil jij het beste uit jouw game ervaring halen? Dan heb je niet alleen skills nodig maar ook een goede gaming monitor. Een goede gaming monitor is tegenwoordig een must bij het competitief gamen. Bekijk hier mijn 5 tips voor de perfecte gaming monitor.


Afbeelding header let hier op bij het kopen van goede gaming monitor!

Mijn aanbevolen webwinkels

Hieronder staan mijn aangeraden webshops. U kunt hier een kijkje nemen voor uw optimale gaming setup.


Bol.com


Amazone.fr


gamepc.nl


Wehkamp.nl


Tip 1: Verversingssnelheid: vloeiend beeld

De gaming monitoren hebben tegenwoordig een minimale verversingssnelheid van 60 hertz, dit is prima voor de normale games. Daarnaast als jij wat hogere games wilt gaan spelen bijvoorbeeld competitieve games zoals Call of Duty dan raad ik je aan om een minimale gaming monitor te nemen van 144 hertz. Hiervoor heb je wel een krachtigere pc of laptop nodig zorg er dan ook voor dat je eerst controleerd of jou pc of laptop dit aan kan.

Afbeelding tip 1 van de 5 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 2: Reactietijd: voor wazig beeld

De reactietijd van een monitor is naast het aantal hertz ook heel belangerijk. De reactietijd in milliseconden geeft aan hoe snel een pixel op de monitor van kleur veranderd. Wanneer jij competitieve games speelt wil je dat dit zo snel mogelijk gedaan word zodat je een voorsprong hebt op jou tegenstander. Daarom raad ik ook aan om een gaming monitor te kopen die een reactietijd van 1ms heeft.

Afbeelding tip 2 van de 5 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 3: Frequentietechnieken

Er zijn verschillende soorten Frequentietechnieken. Misschien heb je wel eens gehoord van G-Sync en FreeSync. Dit zijn de frequentietechnieken van de videokaarten NVIDIA en AMD. Ze lijken erg veel op elkaar beiden zorgen ervoor dat de verversingssnelheid van de monitor aangepast word aan de videokaart. Zoals eerder al gezegd is werken de normale gaming monitoren met 60hz. Wanneer de monitor G-Sync of FreeSync heeft kan het zijn dat de verversingssnelheid van het scherm omlaagd word gezet omdat de videokaart geen 60hz kan leveren.

Deze technieken voorkomen ervoor dat het beeld een constante heartz rate hebben. Dit voorkomt haperingen tijdens het gamen op deze monitoren. Ze zorgen er dus voor dat de verversingssnelheid van de gaming monitor gelijk loopt aan het aantal frames per seconde dat de videokaart kan leveren.

Afbeelding tip 3 van de 5 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 4: Merk: best kwaliteit

Ook is het slim om naar het merk te kijken van de gaming monitoren. Vaak is het kwaliteit van bekende merken net wat beter dan totaal onbekende merken. Ook hebben deze merken vaak langere garantie tijden.

Toch betaal je vaak meer voor bekendere merken. Wanneer je niet teveel wilt gaan uitgeven aan een monitor zou je kunnen kijken voor een wat onbekender merk. Kijk dan wel extra goed naar de andere tips in dit artikel.

Tip 5: Resolutie

Steeds vaker kiezen mensen voor een 4k monitor. Zijn deze monitor zoveel beter dan normale monitoren? Het antwoord daarop is ja, maar je hebt wel een krachtige videokaart en processor nodig om een 4k monitor te kunnen gebruiken. De HD resolutie is 4x zo scherp als FULL HD resolutie. Daardoor vraagt de monitor veel van de hardware in de pc.

Kijk dus goed of jouw pc een 4k monitor aan kan. Wanneer jouw pc dit niet aan kan het zijn dat de FPS (frames per second) lager worden dan dat jouw gaming monitor aan kan. Wanneer dit het geval is kan je beter een 1440p monitor aanschaffen dan een 4k monitor.Het is beter om met 60fps te spelen op een 1440p monitor dan met 15fps op een 4k monitor.

Afbeelding tip 5 van de 5 tips voor de perfecte gaming setup

image accessoires

Beste gaming setup accessoires voor pc

Bekijk hier mijn tips voor de beste gaming setup accessoires.

Bekijk hier

image gaming monitoren

Let hier op bij het kopen van een gaming monitor

Bekijk hier mijn 5 tips voor de perfecte gaming monitor.

Bekijk hier

image accessoires

Foto overzetten van iPhone naar pc

Bekijk hier hoe je foto's kunt overzetten van iPhone naar pc.

Bekijk hier

image accessoires

10 tips voor de beste gaming setup

Bekijk hier mijn 10 tips voor de beste gaming setup.

Bekijk hier