Logo InfoAbout

Tips voor de ultieme gaming ervaring.10 tips voor de beste gaming setup

Wil jij nog meer uit jouw game ervaring halen? Lees dan snel de onderstaande tips. Hierdoor kun je nog meer gaan genieten van jouw gaming setup. Een goede gaming setup is niet alleen mooi maar helpt ook zeker met het online gamen. Apparatuur is tegenwoordig heel belangrijk misschien wel het belangrijkste.


Afbeelding header 10 tips voor de perfecte gaming setup

Mijn aanbevolen webwinkels

Hieronder staan mijn aangeraden webshops. U kunt hier een kijkje nemen voor uw optimale gaming setup.


Bol.com


Amazone.fr


gamepc.nl


Wehkamp.nl


Tip 1: GOEDE HARDWARE

Voor het spellen van games op jouw pc heb je natuurlijke goede hardware nodig. Games worden steeds realistischer en dus zwaarder voor de hardware van de computer. Dit is natuurlijk totaal niet erg als je maar op de goede dingen let. Het is dus ook belangrijk om goed op te letten wat voor hardware je aanschaft. Mijn ervaring is dat je het beste wat meer kunt investeren in de processor, moederboard en natuurlijk de videokaart. Deze onderdelen zijn vaak het belangrijkste voor het spelen van zwaardere games en zorgt ervoor dat je over een jaar niet weer een nieuwe pc hoeft aan te schaffen. (Er bestaan genoeg website waar je een eigen pc kan samenstellen dit helpt om inzicht te krijgen in de kosten)

Afbeelding tip 1 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 2: GAMING STOEL EN BUREAU

Tegenwoordig wordt er steeds meer en langer gemet. Dit betekent dat een goed bureau en stoel erg belangrijk zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens het gamen een goede houding aanneemt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je met een rechte rug op je gaming stoel zit en dat je in een actieve houding zit. Dus dat betekent niet onder het gamen helemaal onderuitgezakt zitten. Mijn tip is om een bureaustoel te kopen met armsteunen dit zit vaak veel fijner. Hier lees je meer over waar je op moet letten bij een gaming stoel.

Ook een bureau is erg belangrijk. Bij een bureau moet je op een aantal dingen letten. Hier staan een paar voorbeelden: Plaats je bureau op een goeie hoogte (niet te laag en niet te hoog) hou hierbij rekening met je gaming stoel, let bij het plaatsen van een monitor goed op hoe je deze neerzet (dit betekent dat je de monitor recht voor je neerzet) dit voorkomt nekklachten.

Afbeelding tip 2 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 3: GOEDE GAMING MONITOR(EN)

TTegenwoordig is het lastig om te kiezen tussen alle schermen die er aangeboden worden. Hiervoor heb ik een aantal tips die ik op mijn ervaring heb gebaseerd. Tegenwoordig hebben bijna alle gamers meerdere schermen. Deze worden vaak gebruikt om meerdere dingen tegelijk te doen zoals gamen en berichten versturen/lezen.

Zeker voor een first person game is het een aanrader om een goede gaming scherm te kopen. Hierdoor beleef je een nog betere game ervaring. Daarnaast is het nog een optie om voor een FULL HD of 4K gaming monitor te kiezen. Wanneer je hiervoor kiest let er dan goed op of jouw hardware van de computer dit aan kan. Deze schermen vragen vaak veel meer van de pc. Als je een scherm plaatst let er dan op dat deze op de goede hoogte wordt geplaatst. Wanneer je last begint te krijgen van je nek of rug betekent dit dat jouw monitor niet correct geplaatst is.

Afbeelding tip 3 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 4: GOEDE GAMING MUIS EN TOETSENBORD OF CONTROLLER

Misschien nog wel belangrijker is een goede besturing. Dit geld tegenwoordig niet alleen meer voor een gaming muis en toetsenbord maar ook voor de controllers. Wanneer je nieuwe gaming hardware wilt aanschaffen is mijn ervaring dat je het beste kunt kiezen naar de apparatuur die speciaal is gemaakt voor gamers. Veel fabrikanten hebben speciale gaming apparatuur. Lees hier meer over waar je op moet letten wanneer je een gaming toetsenbord gaat kopen.

Deze hardware heeft vaak ook als voordeel dat ze er vaak extra mooi uitzien door de verlichting. Ook houd deze speciale gaming apparatuur rekening met de ergonomie. Als voorbeeld heeft vaak de muis een speciale/aparte vorm die goed in de hand ligt. Ik raad dus aan om apparatuur te kopen die speciaal gemaakt zijn voor gamers.

Afbeelding tip 4 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 5: GELUID IS NIET MEER WEG TE DENKEN BIJ DE GAMES VAN TEGENWOORDIG

Wat misschien wel het belangrijkste is bij de games van tegenwoordig is het geluid. Hiervoor zijn ook veel mogelijkheden. Kies je voor een echter gamers headset of een normale headset. Daarnaast is er nog de keuze in draadloze of gewoon met draad. Mijn ervaring is dat wanneer je de headset vooral voor het gamen wilt gaan gebruiken je het beste voor de echte gaming headset kan gaan. Hier zit vaak al een goede microfoon bij. Daarnaast hebben deze headsets vaak surround sound dit houdt in dat je tijdens het gamen extra goed kan horen van welke kant het geluid komt.

Vind je een koptelefoon totaal niet fijn? En wil je liever het geluid door de hele kamer dan kun je kiezen voor een goede audio-installatie. Bekijk dan tip 9 voor meer informatie.

Afbeelding tip 5 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 6: EEN GOEDE EN STABILE INTERNET CONNECTIE

Je gamet natuurlijk online. Wil je het beste van het beste? Kijk dan of je thuis Glasvezel kunt nemen. Met dit internet is de vertraging minimaal. Hierdoor reageer je het snelste mogelijk in bijvoorbeeld een schietspel en zie jij waarschijnlijk de tegenstander net wat eerder dan zij jou zien.

Afbeelding tip 6 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 7: RGB LEDSTRIPS VOOR HET AFWERKEN VAN JOUW GAMING SETUP

Rondom een gaming setup wordt vaak gebruik gemaakt van RGB Led strips. Deze zijn niet meer weg te denken bij de gaming setups van deze tijd. Tegenwoordig heb je bijna in alle apparatuur verlichting. Natuurlijk kan je dan niet meer zonder led strips dit maakt de setup compleet. Vaak kun je deze led strips aansturen met een afstandsbediening hier kun je allerlei kleuren veranderen en natuurlijk vette standen

Afbeelding tip 7 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 8: KABEL MANAGEMENT VOOR DE NETSTE GAMING SETUP

Deze tip heeft ook niks te maken met de kwaliteit van jouw gaming setup. Kabelmanagement is bedoeld om jouw setup zo net mogelijk te maken. Hiervoor zijn verschillende opties dit hangt af van het bureau. Vaak is het handig om kabelmanagement tape te gebruiken om alle kabels netjes bij elkaar te binden.

Afbeelding tip 8 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 9: GOEDE GELUIDS INSTALLATIE VOOR SINGLE PLAYER GAMES

Gaming headsets zijn gaaf en helpen je om competitieve games te spelen. Maar bij sommige games zoals Red Dead Redemption 2 en andere single-player games. is het mooier om een goede geluidsinstallatie te hebben hierdoor beleef je de uniekste game ervaring voor deze games. Er bestaan ook speciale gaming geluidsinstallaties deze hebben vaak ook nog ledverlichting. Let dan wel extra goed op overlast van huisgenoten of buren.

Afbeelding tip 9 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

Tip 10: PUNTJES OP DE I

Dan alweer de laatste tip voor jou ultieme game setup. Met mooie ledverlichting, een goede microfoon en goed geluid moet je alleen nog maar je best doen tijdens het gamen. Daarnaast zijn er ook nog een paar kleine dingen zoals een goede gaming muismat. Dat er niet alleen vet uitziet maar ook het maximale uit de sensor van je muis haalt.

Afbeelding tip 10 van de 10 tips voor de perfecte gaming setup

image accessoires

Beste gaming setup accessoires voor pc

Bekijk hier mijn tips voor de beste gaming setup accessoires.

Bekijk hier

image gaming monitoren

Let hier op bij het kopen van een gaming monitor

Bekijk hier mijn 5 tips voor de perfecte gaming monitor.

Bekijk hier

image accessoires

Foto overzetten van iPhone naar pc

Bekijk hier hoe je foto's kunt overzetten van iPhone naar pc.

Bekijk hier

image accessoires

10 tips voor de beste gaming setup

Bekijk hier mijn 10 tips voor de beste gaming setup.

Bekijk hier