Logo InfoAbout

Tips voor de ultieme gaming ervaring.Beste gaming setup accessoires voor pc

Wil jij het beste uit jouw game ervaring halen? Dan heb je niet alleen skills nodig maar ook een goede gaming setup. Een goede gaming setup is misschien nog wel belangrijker dan alleen de skills. Bekijk hier mijn tips voor de beste gaming setup accessoires.


Afbeelding header Beste gaming setup accessoires voor pc

Mijn aanbevolen webwinkels

Hieronder staan mijn aangeraden webshops. U kunt hier een kijkje nemen voor uw optimale gaming setup.


Bol.com


Amazone.fr


gamepc.nl


Wehkamp.nl


1. Gaming muismat

Een gaming muismat lijkt misschien eenvoudig maar dat is tegenwoordig niet meer. De fabrikanten willen ook hier het beste van maken. Tegenwoordig is het mooier om een extra grote muismat te kopen. Deze word dan niet alleen meer gebruikt voor de muis maar ook voor het toetsenbord. Daarnaast komen er ook steeds meer muismatten die RGB verlichting ondersteunen. Dit maakt het extra gaaf doordat je deze kunt koppelen met je toetsenbord en muis (vaak via de gaming software).

Afbeelding tip 1 voor de beste gaming accessoires

2. Controller

Elke pc gamer houd ervan om naast een toetsenbord en muis ook nog een controller te hebben. Dit word vaak gebruikt voor race games (Formule 1, Need for Speed etc.). Dit blijft natuurlijk het beste op een controller of natuurlijk een race stuurtje. Vaak word er toch gekozen voor een controller omdat deze vaak goedkoper zijn. Tegenwoordig kan je de controller bijna voor elke game gebruiken. (Hier heb je soms software voor nodig) Het voordeel van een controller gebruiken op een pc is dat je op de pc alsnog met hoge kwaliteit speelt. Je kan ook nog kiezen voor een pro controller deze controller beschikt over meer knoppen.

Afbeelding tip 2 voor de beste gaming accessoires

3. Ledverlichting

Rondom een gaming setup word vaak gebruik gemaakt van RGB Led strips. Deze zijn niet meer weg te denken bij de gaming setups van deze tijd. Tegenwoordig heb je bijna in alle apparatuur verlichting. Natuurlijk kan je dan niet meer zonder led strips dit maakt de setup compleet. Vaak kun je deze led strips aansturen met een afstandsbediening hier kun je allerlei kleuren veranderen en natuurlijk vette standen aanzetten.

Afbeelding tip 3 voor de beste gaming accessoires

Naast verlichting rondom je gaming setup. Kun je tegenwoordig ook RGB verlichting toevoegen in de computer zelf. Dit maakt de computerkast net wat mooier dan alleen een bak met apparatuur. Naast de verlichting die je zelf kunt toevoegen in de computerkast zijn er tegenwoordig fans, koelers, RAM en motherboards waar verlichting in zit.

Afbeelding tip 3 voor de beste gaming accessoires

4. Gaming headset standaard

Bij een fanatieke gamer hoort een echte headset standaard. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, zoek er één uit die het gaafste bij jou game setup past. Deze standaard geeft als voordeel dat je niet altijd je gaming headset maar gewoon neer gooit op jouw bureau, maar netjes neerlegt op de standaard. Dit maakt jou gaming setup nog netter. Ook zijn er headset standaards verkrijgbaar met RGB verlichting dit maakt het nog mooier.

Afbeelding tip 4 voor de beste gaming accessoires

5. Wireless telefoon lader

Vaak wanneer je wilt gaan gamen leg je je telefoon neer op je bureau. Hierdoor is het handig om een wireless telefoon lader aan te schaffen. Wanneer je gaat gamen kan je de telefoon meteen laten opladen dit kan natuurlijk ook via een kabel maar een wireless oplader ziet er vaak netter uit. Daarnaast wil je natuurlijk zo min mogelijk kabels los laten slingeren op het bureau.

Afbeelding tip 5 voor de beste gaming accessoires

6. Kabel management tools

Nu we het toch hebben over het niet los laten slingeren van kabels er zijn natuurlijk tools die het makkelijker maken om alle kabels weg te werken. Hier zijn een paar voorbeelden van tools die je kunt gebruiken Kabelslang, kabelgoot, kabelhulzen, kabelpot, kabelsok en nog veel meer. Zoals je al ziet zijn er genoeg soorten tools die je kunt gaan gebruiken bij jou gaming setup. Let er vooral op wat er mogelijk is bij jou gaming setup. Daarnaast vind ik persoonlijk het mooist als dit gedaan word met een kabelgoot en een kabelslang dit werkt alle kabels helemaal weg.

Afbeelding tip 6 voor de beste gaming accessoires

7. Webcam

Een webcam is tegenwoordig ook niet meer te missen. Dit kan gebruik worden voor het praten of lol hebben met vrienden maar ook voor het online werken wat tegenwoordig steeds meer voorkomt. Dit maakt het handig om een webcam bij de hand te hebben. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van webcam zijn de volgende punten beeldkwaliteit, besturingssysteem, bevestiging en het scherpstellen van de webcam.

Afbeelding tip 7 voor de beste gaming accessoires

8. Wireless headset

Misschien hoort deze tip niet helemaal onder het kopje accessoires maar mijn ervaring is dat een wireless headset zoveel gemakkelijker is dan een headset met draad. Vaak tijdens het gamen zit je ergens aan vast met het draad of je kunt net iets niet pakken in je kamer. Dit maakt een wireless headset zoveel gemakkelijk. Met een wireless headset kun je bijna helemaal door het huis lopen. Het aansluiten van een wireless headset werkt bijna precies het zelfde als een normale headset. Je sluit dan alleen geen kabel aan maar een USB die is meegeleverd. Deze zorgt voor het contact tussen de pc (of laptop) en de headset. Bij een gaming headset moet je wel op een aantal dingen letten.

Afbeelding tip 8 voor de beste gaming accessoires

9. één of twee monitoren

Als je nog steeds op één monitor gamet hoef ik je niet te vertellen dat je iets mist. Veel gamers gamen op één scherm en hebben bijvoorbeeld Discord open op het andere scherm. Daarnaast kun je ook gamen op twee schermen bijvoorbeeld met race spellen.

Ook is het handig als je veel werkt achter een computer. Je kunt dan twee dingen tegelijkertijd open hebben staan en makkelijk wisselen tussen deze schermen. Dit is veel gemakkelijker dan de hele tijd moeten wissel tussen twee programma’s. Wanneer je een twee scherm wilt gaan aanschaffen let dan op deze dingen.

Afbeelding tip 9 voor de beste gaming accessoires

10. RGB muis en toetsenbord

Zoals net al is genoemd heeft tegenwoordig elk apparaat RGB verlichting. Zorg er dan ook voor dat deze apparaten synchroon lopen. Dit kan vaak worden ingesteld via de gaming software van deze fabrikant. Doordat overal verlichting in zit maakt dit de gaming setup extra gaaf. Het maakt het vaak makkelijker om al deze dingen bij één fabrikant te kopen zodat je deze allemaal kunt toevoegen in de gaming software en dus gemakkelijk synchroon kan laten lopen. Wanneer je een toetsenbord wilt gaan aanschaffen let dan op deze dingen.

Afbeelding tip 10 voor de beste gaming accessoires

image accessoires

Beste gaming setup accessoires voor pc

Bekijk hier mijn tips voor de beste gaming setup accessoires.

Bekijk hier

image gaming monitoren

Let hier op bij het kopen van een gaming monitor

Bekijk hier mijn 5 tips voor de perfecte gaming monitor.

Bekijk hier

image accessoires

Foto overzetten van iPhone naar pc

Bekijk hier hoe je foto's kunt overzetten van iPhone naar pc.

Bekijk hier

image accessoires

10 tips voor de beste gaming setup

Bekijk hier mijn 10 tips voor de beste gaming setup.

Bekijk hier